Je bekijkt nu Shell Stadsdennen uitgeroepen tot beste Shell-station 2021 van Nederland

Shell Stadsdennen uitgeroepen tot beste Shell-station 2021 van Nederland

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Door Harry Schipper – Shell Witkamp Stadsdennen aan de Newtonweg in Harderwijk is uitgeroepen tot beste Shell-station van Nederland in 2021.
 

Het Harderwijkse Shell-station dingt daarom mee in de wereldwijde competitie, waaraan maar liefst zo’n veertigduizend Shell-tankstation over de hele wereld deelnemen

Afgelopen donderdagmiddag vond de nationale prijsuitreiking plaats en mochten elf uitgelaten medewerkers de beker in ontvangst nemen uit handen van Shell territory manager – ofwel regiomanager – Sebastiaan van den Driesche. Diezelfde medewerkers sleepten in december ook al de titel ‘Gouden Team 2021’ in de wacht. Daarmee zijn zij dus het beste team van alle zogeheten non-highway Shell-tankstations met bakkerij in heel Nederland.

Aan die overwinning kan dus nu ook nog eens die van beste Shell-tankstation worden toegevoegd. Het Harderwijkse Shell-station won nipt van het Shell tankstation aan de Nijkerkse Middachtenstraat, één van de vijf andere vijf Shell-tankstations die deel uitmaken van Witkamp Benzine Stations BV van Harderwijker Marcel Witkamp. Zijn bedrijf werd uitgeroepen tot Shell Retailer van hert jaar 2021.

Met de Nederlandse overwinning dingt het Harderwijkse tankstation dus mee aan de wereldwijde titelstrijd van beste tankstation van Shell. Officieel heet die competitie ‘People make the real difference’, ofwel ‘Mensen maken het verschil’, legde Van den Driesche uit.

De winnaar van die competitie wordt oktober bekendgemaakt in Dubai. Directeur Marcel Witkamp gaat er zelf naartoe.  “Daar gaan wij dus als Nederlandse vertegenwoordiging ook naartoe”, aldus Witkamp. Hij heeft goede ervaringen met deze wereldwijde competitie: “In 2008 wonnen we in Istanbul goud”.

Bij de prijsuitreiking donderdag in Harderwijk stak Witkamp zijn trots niet onder stoelen of banken, maar zwaaide wel direct alle lof toe aan de elf medewerkers die het tankstation aan de Newtonweg dag en nacht in bedrijf houden. “De beoordeling vond plaats op een aantal aspecten, waaronder gastvrijheid, servicegerichtheid, veiligheid, gezondheid en milieu. Maar vooral onze bakkerij heeft een groot aandeel gehad in het succes”, zo wist hij te vertellen. “Die bakkerij is een gouden greep gebleken, met elke dag verse broodjes en snacks als saucijzenbroodjes”.
Witkamp denkt ook dat de ‘extreem goede verkoop vanuit de winkel, ondanks alle coronabeperkingen in het afgelopen jaar’ heeft bijgedragen aan de uiteindelijke overwinning. Al had die omzet door corona wel een knauw gekregen.

“Ik denk dat een van de beste punten van dit Shell-tankstation is dat het ook een goeie buurtfunctie vervult”, vertelt Witkamp. “De klanten komen uit de buurt en directe omgeving en er komen ook veel uit Hierden. Wat ook meespeelt is de vaste samenstelling van het team hier. Het is een hecht team. De meeste werken er al jaren. Iedereen hier kent elkaar”.

Dat denkt ook Margot Rozendaal, die dit jaar haar 12,5-jarig jubileum bij het tankstation hoopt te vieren. De 64-jarige Harderwijkse wijst naar haar collega Ankie Janssen: “Zij werkt hier al bijna 25 jaar. Het is hier hartstikke leuk. We zorgen voor elkaar en we lachten ook heel veel. We doen het met elkaar”, lacht ze vrolijk.

Blije gezichten ook bij de andere teamleden van het winnende tankstation, die uiteraard op een mooie bos bloemen werden getrakteerd. “We zijn gewoon het gezelligste team van Harderwijk”, antwoordde Gea Roosenburg op de vraag waaraan ‘haar’ tankstation de overwinning had te danken. “We wonnen met onze pomp en bakkerij immers ook al de titel van Golden Team 2021”. Alle ruim veertig medewerkers van de zes vestigingen van Witkamp wachten eind oktober een groot feest waarop de overwinning flink gevierd gaat worden. “Zonder jullie was deze prestatie niet mogelijk geworden”, aldus Witkamp.

Witkamp hoopt als ‘Shell Retailer of the Year 2021’ dat zijn zes tankstations over niet al te lange tijd  ook een oplaadfunctie kunnen aanbieden aan rijders van elektrische auto’s. Van den Diesche legde uit dat Shell dat ook graag wil, maar dat het van andere factoren afhangt. “Hierin spelen de netwerkbeheerders de belangrijkste rol”.